Jag har fått knapp!! 

Själva bytet gick bra. Obehagligt precis när bytet gjordes? Ja, absolut. Ont? Nä, tårarna stod inte i ögonen. Massa information att försöka smälta. Flera moment mer. Man får inte spruta in något direkt i knappen, utan det görs via en matningsslang som kopplas mellan knapp och aggregat. (Det jag brukar kalla slang.) Denna matningsslang går att använda i två veckor. Bara att skölja av och spola igenom och sen förvara i en ventilerad burk (som hörde till) i kylen. Passagen är mycket mindre, mediciner måste verkligen vara finkrossade. Och matningsslangen ska spolas med kolsyrat vatten. 

Innebär att jag behöver matningsslangar och 20 ml-sprutor. Ringde Dietisten Y när jag gick ut från kirurgen. Och hon svarade! Slutade med att vi gick in om neurologen och Y mötte upp. Lättare att hon såg vad jag behövde. Ev är grejerna komna när jag ska träffa Logopeden, som förresten kom i trappan när vi stod där i foajén. 

Pratat med vårdcentralen. Behöver ju inte kuffa om på fredag. Fick ny tid om fyra veckor.